top of page

De start van een nieuwe Bitcoin Bull Run?De recente verklaring van de Europese Centrale Bank (ECB) over Bitcoin schijnt voor mij een bullish beeld op de toekomstige ontwikkelingen van Bitcoin. In een tweet beweerde de ECB dat Bitcoin heeft gefaald om een wereldwijde gedecentraliseerde digitale valuta te worden, en in plaats daarvan slachtoffer is geworden van fraude en manipulatie. Volgens de ECB-blog verandert de recente goedkeuring van een Exchange Traded Fund (ETF) niets aan het feit dat bitcoin duur, traag en onhandig is. Opmerkelijk is dat de laatste keer dat de ECB een negatieve blog schreef over Bitcoin dit de bottom was van de laatste bearmarket. 


Waarom zouden mensen überhaupt investeren in Bitcoin? 

Allereerst wordt het gezien als een hedge tegen inflatie en als een alternatief voor traditionele valuta. Als we kijken naar de euro of dollar zien we dat deze de laatste 100 jaar drastisch in waarde gedaald is. Bitcoin daarentegen is gestegen en heeft meer en meer koopkracht. Bovendien is Bitcoin schaars, wat betekent dat de waarde ervan kan stijgen na verloop van tijd. Er bestaan maar 21 miljoen bitcoins. Dat zijn minder bitcoins dan er miljonairs zijn.

Cathie Wood, de CEO van ARK Invest, is een van de prominente figuren die gelooft in de toekomst van Bitcoin. Ze heeft herhaaldelijk haar steun uitgesproken voor de digitale valuta als een waardevolle toevoeging aan een gediversifieerde portefeuille.


Een cruciale factor voor de toekomst van Bitcoin is de goedkeuring van de ETF’s. Een Bitcoin ETF stelt sinds de goedkeuring institutionele investeerders in staat om gemakkelijker in Bitcoin te investeren, wat de vraag zou kunnen stimuleren en de prijzen verder zou kunnen opdrijven.


Nu, begin januari werden er vele etf’s goedgekeurd. Benieuwd naar wat deze van instroom hebben? Via deze link kan je alle instroom zien. https://farside.co.uk/?p=997

Bovenaan zie je alle verschillende ETF’s met daaronder hoeveel dollar instroom ze hebben. Bij GBTC zie je outflows van Grayscale bitcoin. Hierin hadden veel mensen bitcoin geïnvesteerd voor de goedkeuring van de ETF’s maar de kosten lagen daar zo hoog dat ze nu uitstromen en wellicht op een goedkopere plaats (bv via een ETF) BTC aankopen.


De vraag die ik me persoonlijk stel, waarom zouden grote vermogensbeheerder geen % van hun portefeuille in Bitcoin investeren. Al is het maar om zeker te zijn dat ze later geen boot gemist hebben en dit moeten verantwoorden aan hun klanten.


Cathie Wood, de CEO van ARK Invest, heeft haar bullish Bitcoin-prijsvoorspelling van $1,5 miljoen tegen het jaar 2030 herhaald. Ze noemt de recente goedkeuring van de Bitcoin spot ETF in de VS de ‘waarschijnlijkheid van een bull case’.


Wood verklaarde dat Bitcoin in haar basisscenario tegen het einde van het decennium de $600.000 zou bereiken. Onder meer optimistische omstandigheden gelooft Wood echter dat de leidende cryptocurrency qua marktkapitalisatie meer dan 3.000% ten opzichte van het huidige niveau zou kunnen stijgen en zou kunnen worden verhandeld tegen $1,5 miljoen per munt. Dit herziet haar eerdere voorspelling van $ 1 miljoen die ze vorig jaar gaf.


De ECB heeft echter een meer voorzichtige benadering ten opzichte van Bitcoin.

Ze waarschuwen voor de volatiliteit en het gebrek aan regulering, wat volgens hen risico's met zich meebrengt voor beleggers en de financiële stabiliteit.


Persoonlijk denk ik dat voor lange termijn perspectief volatiliteit minder belangrijk. Alsook volgt regulering altijd in hoog innovatieve domeinen. Helaas duurt dit soms wat langer. Kijk bijvoorbeeld naar de regulering van AI die ook nog niet compleet is.


Een ander interessant aspect van Bitcoin is de "halving", die om de paar jaar plaatsvindt. Bij elke halving wordt de beloning voor het delven van nieuwe Bitcoins gehalveerd, wat theoretisch de prijs opdrijft. Dit is in het verleden altijd een katalysator geweest voor de start van een nieuwe bull market maar dit hoort natuurlijk niet altijd zo te zijn.


In conclusie, de verklaringen van de ECB illustreren de verdeeldheid over Bitcoin en de uitdagingen die het imago blijft hebben bij traditionele finance partijen. Voor sommigen blijft Bitcoin een aantrekkelijke investering vanwege zijn potentieel als alternatieve valuta en waardeopslag, terwijl anderen blijven sceptisch vanwege de genoemde tekortkomingen. 


De goedkeuring van de Bitcoin ETF’s zijn naar mijn inzien belangrijker dan de komende halving. 

De toekomst ziet er alleszins wel rooskleurig uit als deze inflows dagelijks even hoog blijven.

In de full masterclass geven we per kwartaal een uitgebreide crypto update. Dit is dan ook een enorme troef van de full masterclass dat deze ook actueel blijft.


Kom nog meer te weten via mijn live webinar!
1.763 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page