top of page

Het jaar is goed begonnen.Het jaar is goed begonnen. Alleszins met goede intenties en focus. 


Dochter net 6 maanden, papa net twee maanden geleden van ons weggegaan. Het concept tijd is voor mij drastisch aan het veranderen. Waar ik vroeger bij de zin ‘je leeft maar een keer’ alleen een zeer cliché gevoel over me heen voelde gaan, voel ik nu echt dat ik maar 1 keer leef.

Ik ben dan nu ook ALLES aan het doen wat mijn papa me afraadde. Zoals hij nog aangaf op zijn sterfbed ‘niet naar de Bahamas gaan met Billie - June Charlotte, dat is veel te gevaarlijk.’ 


Maar ook dit, ‘zorg dat je zekerheid hebt, ga niet fulltime voor Slimsparen werken’, advies dat ik nog van hem kreeg voor hij stierf… Zo had papa 3 jaar geleden gezegd dat ik niemand zou bereiken met @slimsparen. Want ik had geen master in Finance. Zo had papa ook gezegd dat ik geen universiteit aankon, omdat ik niet graag las (inmiddels 2 masters). Ik heb eigenlijk, behalve dan dat ik toch die cursus voor slimsparen gemaakt heb, altijd geluisterd naar mijn papa. Ik was de brave dochter en hij had vaak gelijk, dacht ik dan…. Maar het is genoeg geweest! Ik ben wie ik ben en ik ga hem trots maken door te doen waar ik in geloof!


Ik maakte deze week dan ook een zotte beslissing... tegen al mijn overtuigingen en vooral angsten in! Waarom? 


  • TIJD VLIEGT 

  • TIJD KRIJG JE MAAR 1 KEER

  • TIJD IS GELD


Al die clichés over tijd zijn nu harde realiteit. Je kan je tijd hier op aarde niet bepalen… je kan plots zomaar kanker krijgen en het is gedaan. Zo voelt het, ook wel omdat ik mijn papa heb zien gaan op 1 week tijd. 1 week, 7 dagen, 168 uur, 10.080 minuten, 60480 seconden….

Vanaf nu doe ik wat voor mij goed voelt. Ik spring. Ik volg mijn intuïtie een laat mijn angsten los… Ik spring! Het leven is voor de springers, de durvers, de risiconemers!


Deze week besliste ik namelijk dat minimaal het komende jaar mijn focus FULLLL TIME op slimsparen komt te liggen. En op mijn dochter uiteraard en op mijn gezin. Ik ben bang maar toch weet ik door de rationele berekeningen die ik maakte dat dit de juiste beslissing is. Zowel voor mijn hart maar ook in mijn hoofd.

Starten met beleggen zal ongetwijfeld voor veel mensen ook die angst met zich meebrengen. Doe ik het juiste? Start ik op het goede moment? Wat moet ik dan kopen? Ben ik zeker dat ik het beter zelf doe en niet uit handen geef? Hmmmm, ik heb durven springen dus jij nu ook? Ik zou je zo graag dat gevoel van vrijheid willen laten voelen. 


Beleg jij vandaag nog niet? Of durf je niet zelf beleggen? Of durf je niet naar je portefeuille kijken omdat die confronterend is omdat die het niet zo goed doet? KIJK JEZELF IN DE SPIEGEL! Wees eerlijk! Wat wil je nu echt? Ik wil je helpen springen. Please! Let me… Ik wil je helpen inzicht te brengen zodat je net zoals mij je angsten durft naast je neerleggen. Zodat je hoofd en je hart luidruchtig JA schreeuwen.


Ik nodig je graag uit voor mijn persoonlijk inspirerend verhaal op mijn gratis webinar. Inschrijven kan via www.slimsparen.eu/webinar of hieronder.

Laten we samen 2024 vastgrijpen. Ja, we leven maar 1 keer, zoveel seconden, zoveel minuten, zoveel uren, zoveel weken, zo weinig jaren.


Let’s do it. 

609 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page