top of page

Is deze recessie en berenmarkt voorbij?


We zitten nu enkele maanden in een berenmarkt. Gelukkig herhaalt de geschiedenis zich vaak en breekt er na elke berenmarkt een nieuwe stierenmarkt aan. We mogen dus hopen op betere tijden.


Volgens de Bank of America zou deze volgende stierenmarkt de S&P 500 zelfs naar 6000 punten brengen. Waar we op vandaag op 3911 dollar staan, lijkt me dit een heel mooi vooruitzicht.


Als je kijkt naar de geschiedenis vallen er enkele gegevens te analyseren. Zo is een berenmarkt gemiddeld 289 dagen lang en kent deze een daling van 37,3 procent. Als we dit doorrekenen zouden we kunnen stellen dat op 19 oktober van dit jaar er betere tijden op ons afkomen.


Nu kunnen we echter geen conclusies trekken door enkel naar het verleden te kijken. We kunnen wel relativeren door naar het verleden te kijken. Zo hebben we ook geleerd dat de gemiddelde berenmarkt veel korter is dan de stierenmarkt.


De bull and bear indicator van de Bank of America toont 0,0 wat wijst op een extreem angstig sentiment op de beurzen. Zoals ze wel eens zeggen ‘ be greedy when others are fearful’ is het dan slim om aandelen in te slaan.

 

Ik persoonlijk koop rustig bij maar probeer nog een beetje cash opzij te houden voor als we echt nog veel verder zouden zakken.


Ik kijk met wijde ogen open naar de volgende inflatiecijfers. Deze zullen zeer belangrijk zijn en kunnen mogelijks het kantelpunt betekenen.


Eén ding is zeker. You cannot time the market. Dus leer beleggen en koop de juiste dingen want historisch gezien herstellen de markten op lange termijn altijd.


Day one or one day?


Vanaf 1 juli stijgen mijn prijzen met 10 %, koop nu nog een van mijn cursussen tegen de 'oude' prijs.

963 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page