top of page

Kan je 1 miljoen sparen met een nettoloon van 1800 euro per maand? Ontdek de kracht van beleggen!


Het idee om 1 miljoen euro te sparen lijkt voor velen een onbereikbaar doel, zeker als je weet dat de gemiddeld belg een nettoloon heeft van minder dan 1800 euro per maand.

Maar gelukkig gaat financieel rijk worden niet zozeer om hoeveel je verdient, maar wel om wat je doet met het geld dat je hebt. Zelfs met een bescheiden nettoloon is het mogelijk om miljonair te worden, dankzij de kracht van slim beleggen!

Vaak denken mensen aan sparen als de enige of beste manier om vermogen op te bouwen. Niets is minder waar. Door de inflatie wordt je geld jaar na jaar minder waard en verlies je aan koopkracht.

Daarbovenop, als je ooit miljonair wil worden in je leven wil dat zeggen dat je minstens 40 jaar lang elke maand 2000 euro opzij zou moeten zetten. Dat is natuurlijk niet haalbaar met een nettoloon van 1800 euro per maand.

Beleggen vs. Sparen

Wanneer je je geld belegt op de beurs in plaats van spaart, geniet je van het achtste wereldwonder: samengestelde interest. Je verdient rente op je beleggingen, en het jaar nadien ontvang je ook rente op die rente. En zo gaat de sneeuwbal aan het rollen. Veel kleintjes maken groot en worden jaar na jaar steeds groter.

Dat maakt dat je óók met een maandelijkse inbreng van 300 euro miljonair kan worden! Door die 300 euro te beleggen op de beurs, in plaats van ze op je spaarboekje te zetten groeit je kapitaal sneller en kom je na 40 jaar tot 1 miljoen.

Miljonair met 300 euro per maand

Na 40 jaar flink sparen en 300 euro op je rekening te zetten, heb je een totaal van 144.000 euro gespaard. Uitgaande van een gemiddeld jaarlijks rendement van 8% op de beurs, bekom je na 40 jaar lang 300 euro maandelijks beleggen tot een bedrag van 1.047.302,35 euro! Dat wil dus zeggen dat je geniet van in totaal meer dan 900.000 rente! Dát is de kracht van samengestelde interest.

Hoewel het idee van miljonair worden misschien nog steeds ambitieus lijkt, toont dit voorbeeld aan dat beleggen een krachtig instrument is om je financiële doelen te bereiken. Het gaat niet zozeer om het bedrag dat je maandelijks kunt beleggen, maar eerder om de consistentie en het langetermijndenken.

Dus, kan je 1 miljoen sparen met een nettoloon van 1800 euro per maand? Niet door simpelweg te sparen, maar wel door slim te beleggen. Het vergt discipline, geduld en een goed begrip van je financiële doelen. Met de juiste strategieën en een langetermijnvisie kan je je financiële toekomst vormgeven, zelfs met een bescheiden inkomen. Het is nooit te laat om te beginnen met beleggen en de kracht van samengestelde rente te benutten.

Benieuwd waar te starten? Wil jij investeren in je financiële kennis om zelf ook miljonair te worden en slimmer om te gaan met je geld? Binnenkort organiseer ik mijn gratis webinar ‘Zelf Starten Met Beleggen”. Schrijf je hieronder in voor de volgende LIVE uitzending.Ontdek hoe je zelfs met weinig tijd of interesse voor de beurs toch geld kan verdienen door te investeren. Onafhankelijk van je inkomen. Geschikt voor iedereen die eerste stappen wil zetten op de beurs, én voor wie al bezig is en er meer uit wil kunnen halen.

The time is now!

Groetjes, Charlotte

2.880 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page