top of page

Laatste kans van het jaar en wat te verwachten op de beurs in 2024


Hoe staat de S&P 500 index ervoor?

Traditioneel gaat de S&P 500 jaarlijks met 5-10% omhoog, in 2024 verwachten experten niet anders. Volgens het jaarlijks onderzoek en rapport van Golman Sachs zou deze index met 5% toenemen ten opzichte van de prijs van vorige maand.

Met daarbovenop ook het dividendrendement mag je volgens hen in 2024 een rendement van 6% verwachten op de S&P 500.

En wat met de inflatie?

De meeste analysten en economen zijn het erover eens dat de ergste inflatie achter de rug is. Dat geeft meer speelruimte voor bedrijven om te investeren en betekent dus een groei voor de economie! Met deze prognose kijken we ook uit naar de mogelijkheid om rente om kredieten voor vastgoed te verlagen.

Lange termijnvisie blijft dé way to go!

Over het algemeen lijkt de kleine recessie de beurzen het komende jaar te blijven domineren. De beurs groeit tegen een iets trager tempo dan gewoonlijk, maar dat wil zeggen dat beleggers met een lange horizon opnieuw zullen worden beloond voor hun geduld.

Volgens David Kostin, de belangrijkste analyst binnen Goldman Sachs’, mogen we een stabiele markt verwachten in de eerste helft van het jaar, en vooral winst in de tweede helft van 2024. Tijd om te kopen dus volgens hem.

De beurs gaat crashen

Hier en daar roept men onheil. Dit is een fenomeen van alle tijden. Er zullen altijd analisten zijn de een beurscrash voorspellen. Aangezien een beurscrash inherent is en ten alle tijde kan voorkomen en zal voorkomen zullen deze analisten dus zeker ooit eens hun gelijk halen. Daarom is bovenstaande, beleggen op lange termijn zeer belangrijk. Ikzelf hou steeds een kleine allocatie cash langs de zijlijn om te kunnen bijkopen tijdens een zogenaamde ‘beurscrash’.

Uiteraard zijn voorspellingen ook maar voorspellingen en blijft het belangrijk om op de hoogte te blijven. Niemand behalve jij is verantwoordelijk voor jouw beleggingen. Het blijft daarom belangrijk om zélf de analyse te doen om altijd mee te kunnen blijven surfen op de groei van de economie. Schrijf je daarom in voor mijn gratis live webinar Zelf Starten Met Beleggen en ontdek hoe je altijd op de hoogte blijft.

Liefs, Charlotte

Prognoses gebaseerd op eindejaarsonderzoeken van Goldman Sachs, JPmorgan en Allianz.

905 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page