top of page

Mijn beleggersvooruitzichten voor 2023

Heb jij je goede voornemens voor 2023 al op een rijtje gezet?

Ik alvast wel. Deze maand heb ik een maand onbetaald genomen om aan de nieuwe personal finance cursus te werken. Voor zij die net op het punt stonden om in de masterclass te stappen of reeds gestapt zijn, don’t worry. Bij de start van Slimsparen heb ik altijd de early birds beloond. En dat zal nu zeker niet anders zijn!

Naast het uitwerken van een nieuwe cursus heb ik nog een ander voornemen. Mijn geldzaken optimaliseren zodat ik in 2023 zoveel mogelijk geld kan inkopen op de beurs. Zoals je weet benoem ik vaak dat het belangrijk is om je geld op de beurs te hebben en dat het onmogelijk is om de beurs te timen. Ik ben dus van plan om in 2023 elke maand in te kopen wat er vrijkomt van geld. Ik ben dus niet van plan de markt te timen maar ik vertrouw er op dat het goed is om tijdens rode, dalende beurzen in te kopen. Institutionele beleggers, smart money, hebben volgens Barron’s ( mijn favoriete beleggers magazine) veel geld aan de zijlijn staan om te investeren van zodra zij het macro economisch zien opklaren. Mijn idee hierbij is dat je als particuliere belegger beter dit grote geld voor bent. Nu investeren in de juiste producten is cruciaal! Bij mij zijn dit enkele ETF’S en technologische aandelen die gedurende het vorige jaar rake klappen kregen.


Wil je beleggen in ETF’s of leg je graag je eigen accent door het aankopen van aandelen? Doe dit dan niet zonder je aandelen te analyseren. In de volgende Q&A sessie ga ik met alle volgers van de masterclass een aandeel analyseren. Ben je hier graag bij schrijf je dan in via het eerste hoofdstuk van de cursus! Ben je nog geen student? Geniet uitzonderlijk tijdens deze goede voornemens maand van 25% korting!

De beleggersvooruitzichten voor 2023 zijn op dit moment moeilijk te voorspellen, aangezien er zoveel factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de markt. Dit ka

n variëren van economische en politieke ontwikkelingen tot onverwachte gebeurtenissen die de markt kunnen beïnvloeden. Desondanks zijn er een aantal zaken waar beleggers rekening mee kunnen houden bij het maken van hun investeringsbeslissingen.

Een van de belangrijkste factoren om in de gaten te houden, is het economisch klimaat. Als de economie sterk is en blijft groeien, kan dit een positief effect hebben op de beurs. Bedrijven die goed presteren, zullen waarschijnlijk ook hun aandeelhouders belonen met hogere winsten en dividenden. Aan de andere kant kan een zwakke economie leiden tot lagere winsten en lagere aandelenkoersen.

Daarnaast kunnen politieke ontwikkelingen ook van invloed zijn op de beurs. Als er bijvoorbeeld onzekerheid is over beleid of toekomstige verkiezingen, kan dit leiden tot volatiliteit op de beurs. Beleggers doen er daarom goed aan om op de hoogte te blijven van de politieke situatie in het land en in de regio waarin ze beleggen.

Vergeet ook niet om te letten op de rente. Als de rente stijgt, kunnen beleggers minder aantrekkelijk worden, omdat geld lenen duurder wordt. Aan de andere kant kan een lage rente beleggers aantrekkelijker maken, omdat het goedkoper wordt om geld te lenen. In 2023 zal de rente wellicht niet dalen maar ik voorzie dat dit op lange termijn wel het geval zal zijn.

Tot slot is het belangrijk om divers te blijven in je beleggingen. Dit betekent dat je niet al je geld in één belegging of één sector moet steken, maar dat je je geld over verschillende beleggingen en sectoren verdeeld. Op deze manier kun je het risico verminderen dat je loopt en kun je beter profiteren van de kansen die de markt biedt.

In het algemeen zijn de beleggersvooruitzichten voor 2023 op dit moment dus moeilijk te voorspellen, maar door rekening te houden met de economie, de politieke situatie, de rente en de diversificatie van je beleggingen, kun je het risico dat je loopt verminderen en beter voorbereid zijn op wat de toekomst ook mag brengen.


Ik wil graag afsluiten met te melden dat je eigen financieel geluk vaak bij jezelf begint. Je hebt impact op wat er binnenkomt en buitengaat. Niet alleen beleggen is cruciaal maar dus ook hoeveel je verdient en uitgeeft. Dat is mijn focus dit jaar. Ik ga optimaliseren en zorgen dat elke euro het juiste doel krijgt met oog op meer financiële vrijheid in de toekomst!


Let’s get Financially independent and (retire optional) 🙂

PS : ik zit nu exact 7 dagen zonder fulltime job in deze onbetaalde maand verlof. Ik klim letterlijk soms de muren op! Op pensioen gaan is absoluut gelukkig nog niet aan mij besteed!1.506 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page