top of page

Mijn dochter wordt miljonair, dat weet ik nu al.


Ik lag deze ochtend mijn kersvers dochtertje te voeden en kreeg een whatsappje binnen van mijn zus. ‘Hé, mensen gaan dit niet graag lezen hoor’.

Even twijfelde ik aan mezelf. Misschien had ze wel gelijk en moest ik maar niet zo’n straffe uitspraak gedaan hebben. Uiteraard is het artikel zelf veel gematigder en gebruikt elke journalist natuurlijk graag die ene quote die wat controverse creëert.


Een uurtje later stond ik in het postkantoor want zo had ik aan de eerste 10 nieuwe leden van de masterclass mijn boek FIRE beloofd. Terwijl ik in de rij sta te wachten op mijn beurt valt mijn oog op een reclame van de Nationale Loterij : ‘Ook aan dit loket kan jij miljonair worden’.

Walgelijk dacht ik bij mezelf. Walgelijk dat een Loterij voor zijn krasloten, met een toch pittige negatieve verwachtingswaarde, zo’n reclames mag publiceren.Even later realiseerde ik me dat mijn quote een quote is die voor bijna iedereen haalbaar is. En dat als mensen zich er aan zouden affronteren dit wellicht te maken heeft met hun money archetype. Volgens de 8 bestaande archetypes zijn er nu eenmaal geldtypes die geld iets vuil, vies en noodzakelijk kwaad vinden. Ook al beseft iedereen dat geld belangrijk is, sommige mensen praten er gewoon niet over. Over geld uitspraken doen is NOT DONE en automatisch arrogant. Gelukkig heeft elk geldtype ook zijn voordelen en nog gelukkiger heeft niemand maar 1 dominant type maar zijn we vaak een combinatie van meerdere dominante geldtypes. De meeste mensen hebben dus naast hun negerende geldtype wel een type dat zich wel om geld bekommert.Niet alleen bepaalde geldtypes gaan mijn quote niet graag lezen, ook mensen die de kracht van investeren op lange termijn nog niet kennen of onderschatten. ‘Dat meisje heeft makkelijk praten’ hoor ik ze denken. Welja, door samengestelde Interest kan iedereen het makkelijk hebben. Jong beseffen wat het achtste wereldwonder voor je portemonnee kan betekenen is een superkracht. Ik wil niet liever dat iedereen over die superkracht beschikt. Meer nog, elke dag ben ik bezig met het verspreiden van die superkracht! Het dichten van die financiële kennisgap waardoor jij misschien ook kansen laat liggen.


En sorry to say this, maar door te sparen ga ik mijn dochter inderdaad niet miljonair maken… Even tussendoor snel een rekenoefening want mijn quote is een mathematische uitspraak.


Laten we er van uitgaan dat ik vanaf de geboorte van mijn dochter elke maand 150 euro beleg. Ik beleg in een financieel product (welk laat ik voor deze berekening in het midden) met een gemiddeld jaarlijks rendement van 7%. Ik overtuig mijn dochter op haar 18e om deze investeringen met consistentie verder te zetten. Ik ga er in deze berekening van uit dat mijn dochter elke maand slechts 150 euro blijft sparen, hoewel dit bedrag waarschijnlijk omwille van inflatie ( je gaat ook meer verdienen ) doorheen de jaren makkelijk te verhogen zal zijn.


Als we dus kijken op lange termijn zal mijn dochter op haar 60 jaar een bedrag van gemiddeld 1.511.317,49 € op haar rekening hebben staan. Als we kijken naar de bovenste grafiek zien we hoe magisch samengestelde rente is. Het oranje is rente op rente en dus geld dat je slapend verdient zonder er ooit voor te hoeven werken.


Leren beleggen voor jezelf maar ook voor je kinderen met een lange termijn visie en consistentie en spreiding levert voor iedereen resultaat op!


Geld is en blijft een taboe. Net zolang mensen hun neus optrekken van deze titel, zolang zit mijn missie er niet op! Het geldtaboe doorbreken, zodat we beseffen dat er geld genoeg is voor iedereen. Zodat we beseffen dat iedereen kansen heeft op de financiële markten. Zodat iedereen beseft dat money mindset en een slim money management de basis zijn voor een financieel vrij leven.


Voor iedereen die nog meer wilt lezen dan enkel de titel van mijn interview, vandaag kan je me vinden in De Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad!


Voor iedereen die wilt starten met beleggen voor zichzelf en of voor de kinderen, volg mijn Full masterclass (ps: vandaag voegde ik nog info toe over hoe je het best voor je kinderen belegt!)


X Charlotte

3.895 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


Sarah Vuchelen
Sarah Vuchelen
16 sept. 2023

Hallelujah ! Goed gezegd. Mijn dochtertje is nu 6weekjes oud en ik denk er hetzelfde over. Eerst worden wij miljonair en daardoor zullen mijn kinderen het zeker ook zijn.

On our way to become FIRE!

J'aime
bottom of page