top of page

De Beurs van Charlotte & Cédric


Je zou bijna gaan denken dat ik inflatie sponsor om mijn marketing te doen. Helaas, harde realiteit. Iedereen ziet af van de hoge inflatie en opnieuw laat mei hogere cijfers zien dan april. We tikken namelijk af op een inflatie van 8,97 %. Dit wilt zeggen dat je spaargeld met vorig jaar zoveel procent aan koopkracht verloor.


Zoals Paul D’Hoore het zo mooi zegt, beleggen in aandelen of vastgoed of obligaties (deze laatste zijn trouwens ook niet interessant te noemen momenteel) is de manier om je geld te beschermen tegen deze inflatie. Wat ga je anders doen? Werken om de waarde van je spaarpot op een gelijk niveau te houden?


Ik begrijp het heel goed dat velen het gevoel hebben alsof ze vandaag de dag aan het dweilen zijn met de kraan open. We werken allemaal hard om onze rekeningen te betalen terwijl de prijzen aan recordtempo stijgen. Dit is nefast. Voor onze mentale, fysieke en financiële gezondheid.


Volgens mij is er dan ook geen alternatief dan te leren beleggen. Bij voorkeur leer je het zelf en stap je niet naar de bank want zo bespaar jij heel wat kosten en kan je deze als extra toevoegen aan jouw rendement. Kleine beetjes maken een groot verschil. Door zelf te beleggen schat ik dat ik na veertig jaar ongeveer het dubbele aan kapitaal heb dan dat ik het laat beleggen.


Hoewel het dus makkelijk lijkt om voor jou te laten beleggen is dit waarschijnlijk niet de beste keuze.


Gelukkig probeer ik iedereen te inspireren dat beleggen gewoon iets heel fijn is om te doen. Zo heb ik de voorbije maanden hard gewerkt aan een nieuwe podcast met DPG media.


“Na maandenlange voorbereiding stellen we jullie met veel trots voor: De Beurs van Charlotte en Cédric


Ik ben Charlotte Van Brabander, 32 jaar en al 3 jaar overtuigd belegger.


Ik ben Cédric Proost, 22 jaar en ik wil Vlaanderen tonen dat beleggen helemaal niet zo moeilijk is!


In deze gloednieuwe reeks met @hln_be nemen we jullie mee in de wedstrijd waarin we elks €10.000 echte euro’s gaan beleggen met als doel JOUW eerste stappen op de beurs te laten zetten. Dat doen we in een wekelijkse blog, én podcast met Maarten Vancoillie en Paul D’Hoore. Iedere donderdag om 12 uur te beluisteren op hln.be, Spotify en Apple Podcasts”

En ik verklap jullie alvast dat jullie niet lang zullen moeten wachten op de tweede aflevering want deze komt er donderdag al aan! Veel luisterplezier

(Je kan me plezieren door de podcast te volgen en te raten )


875 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page