top of page

'Earnings season' in turbulente tijden

Er breekt bijna een nieuwe beursweek aan. Een speciale beursweek want het is opnieuw ‘earnings season’.


Elk kwartaal zijn publieke bedrijven verplicht hun kwartaalresultaten te publiceren. In de beleggerswereld heet dit een heus ‘event’. Een event is dus een gebeurtenis waarop de prijs van aandelen kan anticiperen.


Als je zelf aandelen in portefeuille hebt is het belangrijk om deze kwartaalmeetings bij te wonen of ten minste de resultaten ervan te controleren. Aan de hand van mijn checklist die in de masterclass te downloaden is ga je de financiële documenten die ter beschikking worden gesteld doorlopen.


Het is belangrijk om groei te zien in bepaalde cijfers. Indien je geen groei waarneemt is het belangrijk om te begrijpen waarom dit niet het geval is. Geeft het bedrijf een goede reden of is er iets aan de hand?


Ikzelf vind het volgen van een earnings call boeiender dan de nieuwste Netflix serie. Al moet ik toegeven dat mijn eerste kwartaalmeeting veel Chinees was. Als je enkele meetings volgt weet je al snel hoe de structuur van zo’n call in elkaar zit. Ook de financiële documenten lijken op het eerste zicht een doolhof van informatie. Echter zal je na enkele keren snel weten waar je moet kijken om de belangrijke cijfers terug te vinden.


Ik ben alvast benieuwd naar wat het nieuwe seizoen zal brengen. Met de zware sancties op Rusland verwacht ik dat vele bedrijven hun verwachtingen niet zullen overtreffen. De hoge olieprijzen en energie zullen ook een gigantische impact hebben op de effectieve winst die bedrijven draaien.


We starten de week traditiegetrouw met de Amerikaanse banken. En dit zal waarschijnlijk de toon zetten voor de markten deze week.

  • JPMorgan Chase zal op woensdag 13 april naar verwachting een winst per aandeel van $ 2,76 rapporteren, een daling van bijna 40% ten opzichte van vorig jaar. De inkomsten van de bank worden geraamd op ongeveer $ 31,23 miljard, een jaar-op-jaar groei van 2,7%.

  • Citigroup zal op donderdag 14 april zijn boeken openen met een verwachte winst van $ 1,80 per aandeel. Dat is 50% lager dan vorig jaar. De omzet van de bank is naar verwachting $ 18,54 miljard, een daling van 4,1% ten opzichte van vorig jaar.

  • Wells Fargo maakt ook op donderdag 14 april zijn resultaten bekend. Analisten verwachten een winst van $ 0,82 per aandeel, een daling van bijna 20% j-o-j. De verwachting is dat de inkomsten ten opzichte van vorig jaar met 1,3% zullen dalen tot ongeveer $ 17,83 miljard.

Verder ben ik zelf heel erg benieuwd naar de luxemerken. Vaak zien we dat ze crisissen goed doorstaan omdat hun cliënteel niet zo hard geraakt worden. Met opkomende markten zoals China doen ze het de laatste jaren heel erg goed. Ik zag heel veel filmpjes van Russische influencers die hun Chanel bag in stukken knipten als reactie op de sancties die veel modehuizen aan Rusland opleggen. Ik ben enorm benieuwd naar de resultaten van deze modehuizen aangezien we in dit kwartaalcijfer de eerste impact van de Russische sancties zullen waarnemen.


Deze week maken drie bekende Franse modehuizen hun cijfers bekend: LVMH op maandag 11 april, Hermès op donderdag 14 april en Christian Dior op vrijdag 15 april.


Bedankt voor het lezen van mijn nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief kwam in stand door de samenwerking met de redactie van Bux zero. Ik werk graag met hen samen omdat ze me de laatste beursfeiten bezorgen waarop ik mijn oordeel kan loslaten.


Wist je dat?

Mijn boek deze week met trots plaats 4 in non-fictielijst heeft behaald?(niet cumuleerbaar met andere acties)


Tot snel!


Charlotte x

569 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page